Shantala Babymassage
Gun jezelf en je baby extra mooie momenten samen

Wat is Shantala babymassage?

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, lichaamstaal. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt. Shantala is een oude Indiase massagevorm, die ook bij volwassenen wordt gegeven. Het is een ontspannen, respectvolle en liefdevolle massage met een ritmisch karakter en herhaling. Het is in Europa geïntroduceerd door de Franse arts Frédérick Leboyer.

Shantala massage kan, onder andere, klachten die ontstaan zijn door spanningen in het dagelijkse leven oplossen. Het is een van de weinige vormen van massage die zowel op het volwassenen, baby’s, gehandicapten als terminale patiënten mag worden toegepast. Met Shantala-massage activeer je je eigen zintuigen en die van de baby, waardoor je intuïtief beter gaat aanvoelen wat goed is voor de baby. Het is een manier om je liefde tot uitdrukking te brengen, via een bijzondere manier van liefkozend strelen.

Ons dagelijkse tempo ligt vaak veel hoger dan goed is voor het lichaam. “We lopen onszelf voorbij”. Veel contacten met de wereld om ons heen worden gekenmerkt door afstand. Aanraken wordt in onze cultuur sterk ontmoedigd.

Weten en voelen wij wat aanraken betekent?

baby arm

Juist door bewust aanraken en aangeraakt worden, kun je weer in contact komen met je gevoelens. Niet alleen verdrietige en pijnlijke, maar ook vreugdevolle en liefdevolle gevoelens. Daarom is aanraken zo belangrijk voor het evenwichtige functioneren van iedereen. Door de Shantala-massage kan een eventueel verstoord evenwicht worden hersteld. Bij baby’s kan een evenwichtige basis worden gelegd.

Het nut van baby-massage

Voor de moeder en/of vader;

Voor de baby;

Ongeboren baby

Babymassage is de inleiding tot liefdevol contact, dat tot elke leeftijd kan voortduren!

Recencies

"Ik heb een paar ontzettend leuke babymassage lessen gehad! Naast de inhoudelijke kennis die je op doet (Wendy weet zo veel!) is het een erg fijn moment samen met je baby.

Wendy heeft de gave om je meteen op je gemak te laten voelen. Ook al huilt je baby of wil hij/zij drinken, alles is goed, waardoor het een heel ontspannen gebeuren is. Er is veel ruimte voor eigen vragen en daarnaast heeft Wendy handige tips voor bijvoorbeeld buikkrampjes, manier van dragen en lichaamstaal. Het was voor mij heel waardevol!"

Linda de K.

Het bevordert bovendien hechting tussen ouder en kind, doordat liefdevol en aandachtig aanraken een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Door massage wordt oxytocine aangemaakt. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en verbondenheid en bevordert daardoor een veilige hechting.

Wat leer je naast de babymassage, nog meer op de cursus?

Ik werk graag met 100% natuurlijke olie.