Wendy

Mijn Verhaal
Er is één manier van leven, je eigen manier

Ik stel mij graag voor!

Wendy

Mijn naam is Wendy en ik ben opgegroeid in België. Sinds 2020 woon ik met veel plezier in Loon op Zand. Ik geef cursussen Shantala babymassage en daarnaast ben ik kinder-en Hathayogadocent.

Van huis uit ben ik verpleegkundige. In het ziekenhuis werkte ik jarenlang op onder meer de spoedeisende hulp en op de Intensive Care. Altijd vanuit hart en ziel.

Levensvragen en verdiepen

Doordat ik met allerhande levensprocessen van patiënten (en van mezelf) te maken kreeg, ging ik mij al vroeg verdiepen in levensvragen en groeien in bewust-zijn. Dit door middel van verschillende cursussen, opleidingen en workshops binnen, maar ook buiten mijn werk. Ik zie dit als een boeiende weg waar je steeds dieper in kan groeien.

Opleiding Shantala babymassage

Ik mag ook nog ervaren, hoe het is om, buiten een echtgenote, ook een moeder te mogen zijn van een dochter en een zoon, geboren in 2013 en 2015. Doordat ik, vanuit mijn werk in het ziekenhuis, de keuze kan maken, om tijdelijk thuis te zijn voor onze kinderen en ook een opleiding te doen, ben ik dan ook de docentopleiding Shantala babymassage gaan volgen. Ik heb een erkend certificaat om les te kunnen geven.

Zwangerschap

De ervaring die ik mocht beleven om zwanger te zijn, te bevallen en moeder te worden, hebben mij nog bewuster en intenser in het leven gezet.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik zwangerschapsyoga gevolgd. Dit gaf voor mij een verdieping van de zwangerschap, zodoende je er nog bewuster in ging staan. Tijdens de les, was je dan toch wat intenser en met aandacht bezig met het proces in je lichaam en contact met de baby. Dit alles nam je dan ook weer mee, in het dagelijkse leven.

Lesgeven

Balken over rivier

Als vervolg van de zwangerschapsyoga, werd er voorgesteld dat je vanaf dat je kindje ongeveer 6 weken was, de Shantala babymassage kon gaan volgen. Dit heb ik dan ook met onze beide kinderen gedaan en dat heeft mij erg geïnspireerd. Die momenten van volle aandacht voor je kindje, is van waarde voor de gehele ontwikkeling op zowel lichamelijk als geestelijk gebied en creëert een hechte en vertrouwelijke band.

Tevens vond ik het gezellig om tijdens de lessen andere ouders te ontmoeten. Zo vonden er soms gesprekken plaats over allerlei zaken die je tegenkomt in die babytijd, zoals buikkrampjes, moeilijk slapen, spugen, eczema, (borst)voeding, soorten draagdoeken, kleding, vermoeidheid, groeisprongen en dergelijke. Leuk is het dan om tips of ervaringen te horen van andere ouders, die een hulp kunnen zijn. Ook de themabesprekingen die werden gedaan, hebben mij veel geleerd. Ik heb mooie vriendschappen overgehouden met mensen die ik tijdens de lessen babymassage heb leren kennen.

Ik wil dit dan ook graag uitdragen aan de moeders en vaders van deze unieke pasgeboren baby's. Door middel van lesgeven in Shantala babymassage en bijkomende themabesprekingen. Shantala babymassage heeft een mooie en ruime holistische achtergrond.

Vandaar ook de naam “Baby Holisme”, omdat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is.