Activiteiten van 0 - 4 jaar

Activiteiten met je baby

Cursus Shantala babymassage in Bleiswijk

In een klein groepje, op een gezellige locatie, wordt er tijdens de cursus aan de ouders geleerd een volledige (shantala)lichaamsmassage aan hun kindje te geven. Tijdens de cursus worden er ook bepaalde onderwerpen besproken en uitgewisseld. Het is een mooi moment voor jou en je kindje. Voor baby's van 6 weken tot 9 maanden.

Gezien ouders vaak zoekende zijn naar activiteiten die je met je kindje van 0 tot 4 jaar kan doen en hier veel vraag naar is, wil ik langs deze weg nog 4 andere activiteiten in het licht zetten, die ik vanuit ervaring, fijn vind om te doen met je kindje.

Zwembad “de Windas” in Bergschenhoek

Nadat ik de cursus Shantala babymassage had gevolgd met mijn eigen kinderen, ben ik daarna gaan baby- en peuterzwemmen met hun in het zwembad “de Windas” in Bergschenhoek. Dit kan al vanaf 3 maanden tot 4 jaar. Er zijn vanzelfsprekend nog andere zwembaden, waar je dit kan doen, maar ik kan hier alleen mijn eigen ervaring schrijven.

Ik vind het, net zoals de cursus Shantala babymassage, een meerwaarde voor jezelf en je kindje om dit te volgen. Vanzelfsprekend is het gunstig dat ze hierdoor vertrouwd raken met water, maar ook het element water op zich (vertrouwd van in de baarmoeder), de gewichtloosheid, tal van spelletjes (ook voor het evenwicht, goed voor de motoriek), contact met andere kinderen, ontspanning voor jezelf, ontmoeting met andere ouders zijn factoren waardoor ik het als erg prettig heb ervaren. Tevens is deze activiteit een manier om de band tussen jou en je kindje te versterken door het continue huidcontact en de aandacht die je geeft aan je kindje tijdens de les.

Na de les mag je altijd nog even nagenieten in het warme kinderbadje, waar dan wat speelgoed is, waar ze met elkaar kunnen spelen en de ouders, eventueel wat kletsen. Daarna is er de mogelijkheid om ze na het douchen,in het zwembad zelf weer aan te kleden en daarna nog eventeel iets te gaan drinken of eten in het restaurant de Salon.

MonkeyTown in Bleiswijk

Voor kinderen tot en met 4 jaar is het peutertarief van maandag t/m vrijdag bij binnenkomst tot 11:30 uur. Kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen, goed voor de motoriek.

Kinderboerderij 't Ezelsbruggetje in Bleiswijk

Een leuke en gemoedelijke kinderboerderij midden in de bossen die iedere dag open is tot 17:00.